Nakon što je dobio kontrolu u Domu naroda, Dodik poručio: RS-u više niko ništa neće moći nametnuti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik, nakon što je njegova stranka SNSD ove sedmice dobila četiri od pet delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, najavio je da RS-u u naredne četiri godine “niko ništa neće moći nametnuti”.

Dodik je u objavi na Instagamu podsjetio da je u sedmici iza nas Narodna skupština RS-a izabrala delegate u Dom naroda BiH.

“Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske. SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti”, zaključio je Dodik.

Podsjetimo da je SNSD- dobio četiri delegata zahvaljujući jednom nevažećem listiću za listu PDP-a. Opozicija u RS-u i Pokret za državu međusobno se optužuju da je neko o njihovih članova namjerno predao pogrešno ispunjen listić i time omogućio Dodiku kontrolu u Domu naroda.

Današnja Dodikova izjava potvrđuje ono čega su se mnogi pribojavali, da će Dodik koristiti kontrolni paket u Domu naroda da blokira sve odluke i procese koji mu ne budu po volji. Time SNSD postaje nezaobilazan faktor u formiranju državne vlasti a cijela država ostaje talac Dodikove politike.

Klix