Portal 072info

Nakon stravične nesreće na autoputu A1: Uhapšen vozač Audija, naložena obdukcija stradalog Alića

Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer na autoputu A1, kada je na licu mjesta poginuo suvozač Amir Alić iz Sarajeva, sinoć oko 22 sata, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, uhapšen je Ferid Hadžihaskić, koji je upravljao Audijem.

– Vozač F.H. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja – navodi se u izvještaju MUP-a ZDK.

Podsjetimo, nakon nesreće na autoputu bio  je stravičan prizor popolovljenog i u dijelovima, totalno uništenog, Audija. Posebno su bile potresne scene poginulog 25-godišnjaka, čije se tijelo nalazilo na cesti.

Saobraćaj je bio totalno obustavljen. Očevici, vidno šokirani, nisu mogli pretjerano komentirati, budući da su s nevjericom promatrali stravičnu nesreću.

Gledajući u prizor koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i svog prijatelja kako krvav i mrtav leži na cesti, čuvao se za glavu. Nije imao snage govoriti.

Na lice mjesta odmah su došle ekipe hitne i policijske pomoći. Nažalost, suvozaču su mogli samo konstatirati smrt dok je vozač prevezen u sarajevsku bolnicu gdje su mu, nakon opservacije i ukazane pomoći, konstatirane teške tjelesne povrede.

Policija još vrši uviđajne radnje, kojima će biti rasvijetljene okolnosti ove nesreće a saobraćaj je na ovoj dionici u potpunosti blokiran. Tijelo smrtno stradalog Alića nakon nesreće je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.

Podijelite članak