Nakon ‘Tome’ koji je srušio sve rekorde, biće snimljen film o pjevaču Džeju Ramadanovskom

Screenshot 8 6
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog prikazana je bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz njegove biografije, rekli su članovi komisije Filmskog centra Srbije.

Nakon što je film ‘Toma’ u Srbiji, BiH i Hrvatskoj srušio sve rekorde gledanosti, sada je najavljeno da će se snimati biografski film o preminulom srpskom pjevaču Džeju Ramadanovskom, piše srpski Kurir.

Ideju o snimanju biografskog filma pjevača podržala je komisija Filmskog centra Srbije.

Naziv djela trebao bi biti ‘Nedjelja‘ prema pjesmi koja je proslavila Džeja, a u nedjelju je i preminuo.

– Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog prikazana je bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz njegove biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom liku – rekli su članovi komisije Filmskog centra Srbije.

– Film je potencijalni hit kada se uzmu u obzir biografija i popularnost pjevača – dodali su.

Nije prvi put da se govori o tome

Naime, Džejeva kći, Marija Ramadanovski, u februaru ove godine u intervjuu za srpski Kurir rekla je da je dobila više ponuda za film o Džeju.

– Traže mi scenarij, a ja ne znam ko bi to mogao napraviti onako kako dolikuje. S druge strane, ne znam pola njegovog života i ne mogu ispričati kako se rodio, živio u domu, što je bilo s roditeljima. Znam osnovno, ono što i cijeli Balkan, ništa više od toga – otkrila je Marija.

Podsjetimo, srpski pjevač Džej je preminuo 6. decembra 2020. godine u 57. godini života od zastoja rada srca.

– Umro je. Otišao je moj brat… 25 godina smo bili nerazdvojni. Zaspao je i nije se probudio… Prije sat vremena. Tu sam s kćerkama, moramo vidjeti kakva je procedura. Čuli smo se svaki dan, nije izlazio iz kuće. Imao je lakšu operaciju srca, ali srce ga je izdalo – rekao je tada Džejev najbolji prijatelj, Zoran Jagodić Rule.