Portal 072info

NAKON TRAGEDIJE NA SMETOVIMA: Obduckijom utvrđeno da policajci nisu tukli Lazarevskog

U Kantonalnoj bolnici u Zenici danas je obavljena obdukcija tijela Đorđa Lazarevskog, koji je preminuo jučer rano ujutro u policijskom vozilu, nakon što je priveden na zeničkom izletištu Smetovi. 

Prema preliminarnim rezultatima, vještak sudske medicine koji je obavio obdukciju ustanovio je da na tijelu nisu pronađene povrede koju su u uzročno-posljedičnoj vezi sa smrću.

Time su i zvanično demantirane spekulacije koje su se nakon vijesti o smrti mladića pojavile na društvenim mrežama, čiji su korisnici sumnjali na prekomjernu upotrebu sile policajaca koji su uhapsili Lazarevskog. 

– Tužilac je izdao dodatne naredbe za toksikološko vještačenje i vještačenja alkohola, kojim će se utvrditi tačan uzork smrti. Nakon što rezultati vještačenja budu dostavljeni ovom Tužilaštvu, raspolagat ćemo sa više informacija – kazali su nam u Tužilaštvu, te dodali da se nastavljaju poduzimati potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja. 

Lazarevski je priveden jučer ujutro nakon što se popeo na sanitetsko vozilo koje se sa medicinskom ekipom nalazilo tokom noći na Smetovima, gdje se održavao techno party, te je počeo lupati po njemu.

Službenici Hitne pomoći odmah su ga prijavili policiji. Nakon policijske intervencije i pokušaja da ga sprovedu u Policijsku stanicu Crkvice, on je u policijskoj marici izgubio svijest i preminuo.

Podijelite članak