NAKON TRI OPERACIJE: Rukometaš, Oskar Karlen objavio kraj karijere

NAKON TRI OPERACIJE: Rukometaš, Oskar Karlen objavio kraj karijere

carlen_oscarJedan od najtalentovanijih ljevorukih igrača na planeti, momak koji je nagovještavao velike mogućnosti, Oskar Karlen (25) objavio je danas da prekida svoju profesionalnu karijeru zbog nemogućnosti da sanira povredu koljena ni poslije tri operacije koje je imao.

Umjesto povratka rukometu, uslijediće i četvrta operacija u švedskom Ištadu, gdje se Karlen preselio poslije razlaska sa njemačkim HSV-om, ali sada više u svrhe normalnog života, a ne profesionalnog bavljenja sportom.

Karlen je vrhunski potencijal nagovijestio igrajući za njemački Flensburg, a za švedsku reprezentaciju je debitovao sa 20 godina na Evropskom prvenstvu u Norveškoj. Na SP 2011 u Švedskoj, bio je jedan od ključnih igrača nacionalnog tima, koji je tada osvojio četvrto mesto. To je bio i posljednji ples na velikoj sceni za njega. Povrijedio je ligamente koljena, uslijedio je transfer u HSV, za koji praktično nije ni igrao. Uslijedila je nova povreda i pad u zaborav, sve do ovih dana, kada je objavljeno da je napustio Njemačku i HSV.

Život ide dalje, a Karlen će se posvetiti studijama. Zanima ga sportska medicina.

balkan-handball.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS