Nakon tužne sudbine poslije nesreće Zineta Filan treba pomoć građana

Screenshot 7 5
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Djevojku Zinetu Filan je 22. marta 2017. godine u Gornjem Vakufu udario automobil dok je prelazila ulicu, a nakon udarca je odletjela nekoliko metara u zrak. Odmah nakon nesreće, nju su u veoma teškom zdravstvenom stanju prebacili u bolnicu u Travniku. Nakon teške borbe i kome u kojoj je bila neko vrijeme, preživjela je nevjerovatno stanje – nakon samo 1% šanse za život.

Vozač automobila koji je udario i odbacio u vazduh, nikada joj se nije ni javio. Bar da pita kako je Zineta.

Zineta je poslije saobraćajne nesreće ostala nepokretna i ponovo je morala učiti sve iz početka, čak i pričati. Zineta sada može da korača, ali uz pomoć druge osobe. Može pomjerati ruke, ali ne i držati predmete.

Kako bi počela samostalno hodati i kako bi joj se povratila funkcionalnost ekstremiteta, potrebni su joj neurorehabilitacijski tretmani u Nišu. Za 12 nedjelja medicinskih usluga potrebna su joj sredstva u iznosu od 8.920 eura.

Ova dvadesetčetverogodišnja djevojka je nakon nesreće bila prisiljena da se sa majkom preseli u Sarajevo, dok njen otac i brat i dalje žive na selu u Gornjem Vakufu. Bez naše pomoći ne mogu skupiti spomenuta sredstva.

Za ovu dragu djevojku iz udruženja Pomozi.ba u funkciju su stavili broj 17041 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operetere.

Zineti, pored poziva na broj 17041, možete pomoći donacijama putem naše web platforme wwwPOMOZIBAorg ili uplatama putem naših žiro računa ili PayPala.