Nakon tužne sudbine poslije nesreće Zineta Filan treba pomoć građana

Screenshot 7 5

Djevojku Zinetu Filan je 22. marta 2017. godine u Gornjem Vakufu udario automobil dok je prelazila ulicu, a nakon udarca je odletjela nekoliko metara u zrak. Odmah nakon nesreće, nju su u veoma teškom zdravstvenom stanju prebacili u bolnicu u Travniku. Nakon teške borbe i kome u kojoj je bila neko vrijeme, preživjela je nevjerovatno stanje – nakon samo 1% šanse za život.

Vozač automobila koji je udario i odbacio u vazduh, nikada joj se nije ni javio. Bar da pita kako je Zineta.

Zineta je poslije saobraćajne nesreće ostala nepokretna i ponovo je morala učiti sve iz početka, čak i pričati. Zineta sada može da korača, ali uz pomoć druge osobe. Može pomjerati ruke, ali ne i držati predmete.

Kako bi počela samostalno hodati i kako bi joj se povratila funkcionalnost ekstremiteta, potrebni su joj neurorehabilitacijski tretmani u Nišu. Za 12 nedjelja medicinskih usluga potrebna su joj sredstva u iznosu od 8.920 eura.

Ova dvadesetčetverogodišnja djevojka je nakon nesreće bila prisiljena da se sa majkom preseli u Sarajevo, dok njen otac i brat i dalje žive na selu u Gornjem Vakufu. Bez naše pomoći ne mogu skupiti spomenuta sredstva.

Za ovu dragu djevojku iz udruženja Pomozi.ba u funkciju su stavili broj 17041 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operetere.

Zineti, pored poziva na broj 17041, možete pomoći donacijama putem naše web platforme wwwPOMOZIBAorg ili uplatama putem naših žiro računa ili PayPala.

Prethodni članakZEMLJOTRES U BIH: Građani u panici, luster i cvijeće su se zaljuljali
Sljedeći članakNovi predsjednik Saveza udruženja penzionera u FBiH bira se 15. aprila