Portal 072info

Nakon ubistva Dorića: Tužilaštvo ZDK predložilo pritvor za Denija Stanišića

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 30.08.2018. godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog S.D, iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio u sticaju krivična djela:  ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo iz člana 52. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenjuoružja i municije Ze-Do kantona, a sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog/pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka a) ZKP F BiH / te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izeći kazna zatvora 10 godina, a isto je počinjeno u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda./pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka d)ZKP F BiH/

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacijakoje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskogkantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ilioptužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinostiiz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivičnodjelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegovakrivnja.

Podijelite članak

Počitajte još

ZENICA Iz kuće ukraden zlatni nakit…

D.H

ZENICA Motociklista povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

D.H

MUP ZDK: U Zenici pronađena droga

D.H