Portal 072info

Nakon ubistva Dorića: Tužilaštvo ZDK predložilo pritvor za Denija Stanišića

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 30.08.2018. godine, uputilo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog S.D, iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio u sticaju krivična djela:  ubistvo iz člana 166. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo iz člana 52. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenjuoružja i municije Ze-Do kantona, a sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog/pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka a) ZKP F BiH / te zbog činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izeći kazna zatvora 10 godina, a isto je počinjeno u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda./pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka d)ZKP F BiH/

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacijakoje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskogkantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ilioptužene za krivična djela imate u vidu  presumpciju nevinostiiz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivičnodjelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegovakrivnja.

Podijelite članak

Počitajte još

Nakon što su u Zenici pronađena tri tijela: Poznato od čega su umrli Muhamed, Medo i Omer

072info

Vozač kamiona iz BiH napravio haos na autoputu u Sloveniji

072info

Ševal Kovačević: Mladima nedostaju vještine upravljanja vozilom, a adrenalin im je veoma jak

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box