Portal 072info

Nakon uspješne operacije u Turskoj: Heroina Sajra Mahmutović se vraća u BiH

“Esselamu alejkum iz lijepog Istanbula, svim mojim prijateljima, rodbini i svima onima koji su pomogli da dođemo ovdje. Nisam se oglašavala jer zaista, nisam bila u stanju. Sajra je hvala Bogu operisana prije nepune dvije sedmice, oporavak je težak, ali je zaista ova dva dana puno bolje.
Poslije današnje kontrole i konsultacije sa dr Turgutom Ipek, hirurg koji je Sajru operisao, te pratio njeno stanje, rečeno nam je da je stanje zadovoljavajuće, oporavak teče u željenom pravcu a to je elhamdulillah uz Allahovu pomoć ozdravljenje, te nam je rečeno da mozemo kući svojoj.
Mi se ako Bog da ponovo vraćamo za Istanbul na kontrole nakon mjesec dana.

Zaista sam danas presretna, zahvalna Bogu pa zatim svim dobrim ljudima koji su nam pomogli da dođemo ovdje. Posebno želim da se zahvalim svojoj rodbini, zatim svojim dobrim prijateljicama i mnogim vama koji ste ovo sve pokrenuli i vodili ovu akciju, jer ja to sama ne bih mogla. Zahvaljujem se prvenstveno svojoj dragoj Edina Hadžić-Bajrić, koja se svesrdno zalagala i vodila akciju o svemu i koja vas je redovno obavještavala, svojoj prijateljici Nihada Gradinović koja je također dala sve od sebe i pomogla u prikupljanju sredstava, našoj dragoj Emira Skejić Dautbegović koja je u tmurnim danima bila svijetla tačka mojoj Sajri, džematu Džemat Vrbanjci na čelu sa ef. Emir Bilić, Humanitarni Club Siprage, Džemat Siprage, Kovacić Ramedina, Dzemanina Delalić Memagić, Albina Mahmutović, Fatima LA, Mery Mery, Velid Trzavidovićanka Karahasanović, Rusmira Alić Mahmutović, Majda Mahmutović, Tamara Raad Haćimić, Udruzenje Hedija Zenica, Dženana Halilović, Sanela Šabanović, i još mnogo, mnogo njih koji su stavili kase i pomogli svako na svoj način.

Da vam dragi Bog podari sve najbolje, da nikad ne osjetite za bol i tugu.
Zaista je divno imati armiju ljudi kraj sebe, znati da nisi sam, jer bez Allahove pomoći i vas koji ste mi bili podrška do zadnjeg zaista ne bih mogla. Jos dug put oporavka je pred nama, ali pokazali smo još jednom svoju humanost, nismo ostali ravnodušni na bol djeteta.
Allah vam podario sve najbolje. Amin Ya Rabbi”

PIŠE: Amela Mahmutović

Podijelite članak
  • 141
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box