Portal 072info

Nakon Vahinog NE: Bivši selektor Fransucke prvi kandidat za selektora Zmajeva

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Vahid Halilhodžić dobio je prvu ozbiljnu konkurenciju na mjestu selektora fudbalske reprezentacije BiH, nakon što se za šefa stručnog štaba najboljeg bh. tima kandidovao bivši francuski selektor Jacques Santini (62).

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal Santini će u ponedjeljak i zvanično predati svoju kandidaturu u Fudbalskom savezu BiH, te tako postati kandidat za selektora reprezentacije BiH sa najboljom trenerskom biografijom.

Francuski trener iza sebe ima uspjehe poput osvjajanja francuskog kupa i lige 2001. i 2002. godine sa timom Lyona, te osvajanje Kupa konfederacija 2003. godine sa reprezentacijom Francuske.

Bivši fudbaler Saint Etiennea i Montpeillera, kao trener vodio je još Toulouse, Lille, Saint Etienne, Sochaux, Tottenham i Auxerre.

Santini se proteklih dana spominjao kao novi trener turskog Kayserija, no čini se da bi mogao postati prvim kandidatom za selektora BiH, ukoliko Vahid Halilhodžić ne preuzme našu reprezentaciju.

Dolazak francuskog trenera Jacquesa Santinija na čelo bh. reprezentacije zasigurno bi dodatno povećao ugled našeg tima u Europi, ali i status Fudbalskog saveza BiH u UEFA-i.

Bojan Selesković

Podijelite članak