Portal 072info

NAKON VELIKE BORBE: Porodica Žigonja otupotovala u Tursku

Nakon velikog broja humanitarnih akcija koje su organizovane povodom prikupljanja pomoći za šestogodišnjeg Zeničanina Ajdina Žigonju, a povodom obaveznih pregleda i kontrola na klinici Acibadem u Turskoj, danas sa sarajevskog aerodroma otuputovao je ovaj simpatični Zeničanin sa svojim roditeljima i bratom Eminom.

Kako je istakao Elvis Žigonja, otac šestogodišnjeg Ajdina, pripreme su se završile, Ajdin je kao i svaki put dosad izuzetno raspoložen te svaku borbu prolazi kroz osmijeh: “Nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Hvala još jednom svima koji su stajali rame uz rame s nama i koji su pomogli Ajdinu u kompletnoj ovoj priči. Svakako ćemo vam se javljati iz Turske sa novin informacijama. Budite uz nas vašim dovama”, poručio je Elvis za 072info neposredno pred sami let za Tursku.

FB_IMG_1463125889131

Pored toga Elvis Žigonja obratio se javnosti putem Facebook grupe pomoći Ajdinu Žigonji te istakao: “Poveli smo i Emina jer je kontrola Ajdina u pitanju. Želim da se zahvalim svima koji su obezbjedili sredstva koja su nam bila potrebna za kontrolu, vaša pomoć je bila ogromna i Allah da vas nagradi.
Nismo znali hoćemo li uspijeti refundirati 30 % troškova iz Turske nakon prve operacije (pa smo izašli na ulicu i pravili humanitarne akcije), jer nam je rečeno da bez papira na kojem piše da se operacija trebala obavit vani nećemo moći dobiti refundaciju. Nakon više mjeseci potraživanja (o čemu smo vas obavještavali putem grupe), mi smo nedavno dobili refundaciju u iznosu od 12.123 KM i to će nam biti od velike pomoći kasnije za prikupljanje sredstava za operaciju SKOLIOZE, a kada će operacija biti saznat ćemo ovih dana na kontroli. Hvala vam još jednom svima i Allah neka vas nagradi za sve što činite za nas i što ste uz nas i znajte naša BORBA još traje…Voli vas Ajdo”, dodao je Žigonja.

received_1753520124882297

Ajdinu želimo mnogo sreće i Turskoj te da nam se vrati sa što pozitivnijin vijestima.

Podijelite članak