NAKON VIŠE OD DVIJE DECENIJE : Reprezentacija bivše Jugoslavije protiv ostatka svijeta za žrtve poplava?

Podijelite vijest

Naime, prema pisanju medija, u Srbiji se razmišlja o organiziranju utakmice između igrača sa prostora bivše Jugoslavije i ostatka svijeta, a prihodi od susreta bili bi uplaćeni u humanitarne svrhe za pogođena područja BiH, Srbije i Hrvatske.

– Na mene mogu računati – rekao je popularni Ćiro.

– Ako je ta inicijativa ozbiljna, mogu računati na moju pomoć. Mislim da je ovo dobra prilika za takav susret. Nogometaši su humani ljudi. Nema tog nogometaša koji se ne bi odazvao na jedan takav susret – rekao je Ćiro za Patriu.

Ideja je, navode srbijanski mediji, da s jedne strane budu Ivanović, Matić, Jovetić, Mandžukuć, Džeko, Handanović i drugi, a s druge Ronaldo, Messi

Prije 50 godina u Skoplju, koji je bio pogođen katastrofalnim zemljotresom, organiziran je sličan humanitarni fudbalski meč između Jugoslavije i ostatka svijeta gdje su sredstva išla za obnovu glavnog grada Makedonije.

Ovaj duel bi mogao da se odigra u Skoplju čime bi se obilježila i pomenuta godišnjica. Ali, ne treba isključiti i mogućnost da se odigraju tri meča, odnosno po jedan u svakoj zemlji koja je pogođena katastrofom, prenosi Patria.

Nap.ba