Portal 072info

Nakon vrhunca toplotnog vala stižu pljuskovi i pad temperatura

Ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Toplotni val je u BiH jučer bio na vrhuncu, a u mnogim mjestima širom regije zabilježen je najtopliji dan u godini. U našoj zemlji i danas je sunčano i vruće, no prema najavama meteorologa, tokom poslijepodneva stiže jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperatura.Još danas se očekuju visoke vrijednosti temperatura zraka, između 29 i 35, na jugu zemlje i do 40 stepeni.

“Već od srijede prognozira se pad temperatura za 10 stepeni. Ugodnije vrijeme zadržat će se do 19. augusta, a od 20. augusta temperature će biti više za nekoliko stepeni u odnosu na protekli period”, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nestabilno vrijeme s padavinama u vidu lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom zadržat će se do srijede kada u poslijepodnevnim satima slijedi postepeno razvedravanje.

“Najintenzivnije padavine prognoziraju se za zapad i sjever Bosne, dok se u ostalim krajevima naše zemlje očekuju umjerene padavine. Od 15. augusta pa do kraja mjeseca izgledno je stabilno vrijeme bez padavina”, prognoziraju meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 36
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6