Portal 072info

Nakon vrtića, osnovnih i srednjih školi INZ-ove preporuke i mjere stručnjaka i na fakultetima UNZE

A8724D2E 075A 400C 88DE 920C3E41BB60
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U sjedištu Univerziteta u Zenici (UNZE) održan je sastanak predstavnika Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Kolegija rektora Univerziteta Zenica. 

Uz rektora UNZE dr. Damira Kukića, bili su prisutni prorektori, dekani svih fakulteta, kao i zvaničnici i profesori UNZE koji učestvuju u organizaciji rada u doba pandemije COVID-a19. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Direktor Instituta prim.dr. Senad Huseinagić je predstavio čelnicima UNZE aktuelnu epidemiološku situaciju u ZDK i BiH, trendove, kao i do sada poduzete aktivnosti Kriznog Štaba Ministarstva zdravstva ZDK i Instituta. 

Kako nam je potvrdio načelnik Službe za školsku higijenu INZ-a doc.dr. Nino Hasanica, nakon što su timovi ove službe posjetili stotinjak škola u dvanaest općina Zeničko-dobojskog kantona, od danas (srijeda) će, prema planu, posjetiti i upoznati rukovodstva svih fakulteta UNZE o potrebama uspostavljanja i održavanju sistema biosigurnosti u kontekstu COVID-19 na Univerzitetu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Osnove primjene principa su identične, kao u osnovnim i srednjim školama. Naravno, uz uvažavanje specifičnosti nastave i objekata svakog fakulteta. Svaki fakultet, a i Univerzitet, treba imati tim svojih zaposlenika koji će brinuti da se uspostavi i provodi sistem biosigurnosti, ističe Hasanica. 

Univerzitet u Zenici ima oko 5.000 studenata i zaposlenika u svim svojim organizacionim i pridruženim jedinicama i fakultetima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Obilježavanje 15. godina rada Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici

072info.com

Timovi INZ-a u posjeti školama u ZDK uoči početka nastave u više od 200 školskih objekata

072info.com

Sigurnost hrane: Kako izbjeći zdravstvene rizike

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)