Nakon zemljotresa dobio inspiraciju za izradu nesvakidašnjeg drvenog namještaja

Screenshot 2 22
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Henk, koji je sam svoj učitelj, već dugo izrađuje namještaj, a inspiraciju za ove neobične i unikatne drvene predmete je dobio nakon zemljotresa u gradu Christchurchu na Novom Zelandu.

Henk sa svojih skoro pa 70 godina izrađuje drveni namještaj kakvog još niste vidjeli. Njegov namještaj izgleda baš kao da je izašao iz nekog crtića ili filma punog fantazija i magije. Henk se od malena isticao iz mase, a oduvijek je volio izrađivati posebni i jedinstveni namještaj – onaj kojeg će rijetki vidjeti i voljeti, prenosi 24sata.hr.

ČITAJ JOŠ:  EKOLOŠKI I JEFTINO: Najefikasnije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo u kući!

Na prvi pogled biste mogli pomisliti kako njegov namještaj nema smisla i kako nije funkcionalan za korištenje već je više dekorativni, ali varate se. Njegov namještaj je itekako funkcionalan. 

Kako kaže Henk, njega niko nije zapravo naučio kako da svoje ideje pretvori u prekrasna i unikatna umjetnička djela. On sam sebe smatra svojim učiteljem, a sve ideje proizašle su iz njegovih misli.

Inspiracija je, kaže, došla ponajviše nakon zemljotresa koji se dogodio u gradu Christchurchu na Novom Zelandu.

Kako bi stvorio jedan od ovih čudnovatih komada namještaja, Henk ulaže oko 80 do 100 sati rada, a sve se radi ručno. 

ČITAJ JOŠ:  Britanska naučnica tvrdi da bi do septembra mogli imati vakcinu protiv koronavirusa

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F106357137626850%2Fphotos%2Fa.106364034292827%2F106362810959616%2F%3Ftype%3D3&show_text=true&width=500

– Pitala sam tatu ima li planova za namještaj, a on je otišao u svoju radionicu i vratio se s crtežom na listu papira – rekla je njegova kćerka. Ako je jedna stvar jasna, to je da ovaj umjetnik ima čarobne ruke. Sve što mu treba je malo drveta i da pusti mašti na volju kako bi stvorio pravo remek djelo.

Mnogi se usredotočuju na stvaranje ‘lijepog’ namještaja za dom, a Hank se usredotočuje na to da predmet ima nešto posebno, nešto što se ne može naći u svakoj drugoj prodavnici.

ČITAJ JOŠ:  Saša Popović "sklanja žiri", vraća se svima dobro poznato lice (FOTO)

– Izrađujem namještaj na drugačiji način koji nije uobičajen. Moje je djelo umjetnost, humor, ali i nešto potpuno upotrebljivo – rekao je.

Što se tiče Henkovih planova za budućnost, rekao je da želi uživati ​​u životu sa suprugom, porodicom i prijateljima. Ne razmišlja o otvaranju trgovine, jer radije pojednostavljuje stvari: to su samo on, drvo i njegova garaža, piše Brightside.

GODISNJICA
MARKETING