Portal 072info

NAMAMILI DJEVOJČICU PA JE PODVODILI MUŠKARCU: Moraju joj platiti odštetu

policija pula 44 696x441 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije nekoliko godina u Slavoniji je otkriven gnusan slučaj podvođenja i seksualnog iskorištavanja 14-godišnje djevojčice.

Očeva ljubavnica i njen prijatelj su obmanom i prevarom vrbovali tada 14-godišnjakinju znajući da je dijete i da živi u nesređenim porodičnim i materijalnim prilikama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Žena joj je rekla da može zaraditi 500 kuna radeći kao hostesa u Vukovaru i da joj taj posao ona može osigurati te ju potom tobože pozvala na kafu. Kada je sjela u njen auto, suprotno dogovorenom odvezla ju je u stan svog prijatelja. Tamo je došao muškarac s kojim je morala imati spolni odnos, za što joj je platio 500 kuna. Od tog iznosa 100 kuna morala je dati očevoj partnerici.

Desetak dana kasnije žena je djevojčicu ponovno odvezla u isti stan istom klijentu. Cijelo joj je vrijeme govorila da će od tog čovjeka dobiti mobitel i razne druge poklone. Zlostavljanje je trajalo od početka 2014. do aprila 2014.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Očeva ljubavnica i njen prijatelj, koji su djevojku naveli na pružanje seksualnih usluga, u međuvremenu su pravosnažno osuđeni. Ona je dobila 2 godine zatvora, a on jednu. Muškarac koji je imao spolni odnos s 14-godišnjakinjom dobio je tri godine i deset mjeseci zatvora.

Sada, prema nepravosnažnoj presudi koju je nedavno donio osječki sud, svojoj žrtvi moraju platiti i odštetu. Ako presuda postane pravosnažna, moraju joj isplatiti 143.650 kuna s kamatama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sud je presudu objasnio činjenicom da je tužiteljica bila osoba s nepunih 15 godina te utvrđenom ispodprosječnom inteligencijom, slabom sposobnosti apstraktnog mišljenja i zaključivanja, što je sve rezultiralo zastojem u emocionalnom i socijalnom razvoju, a sve je dodatno bilo potencirano nepovoljnim uvjetima odrastanja u disfunkcionalnoj porodici.

Ipak, žrtva nije uspjela dobiti iznos odštete koji je tražila – 210.000 kuna. Za pretrpljeni strah sud joj nije dosudio 40, već 10 tisuća kuna, dok je kao naknadu za tzv. umanjenje životnih aktivnosti umjesto traženih 70 dobila 30 tisuća kuna. Kao naknadu za povredu časti, ugleda, dostojanstva i slobode sud je prihvatio iznos koji je navela u tužbi – 100.000 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Slovenci izglasali zabranu rada prodavnica nedjeljom i praznikom

072info.com

LIJEPE VIJESTI: Slovenci priznaju bh. testove

072info.com

Slovenski epidemiolozi zabrinuti, a Janša umiruje javnost

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)