NAMJERNO ILI NE: Zašto žene vole pogrešne muškarce

cute-love-couple-wallpaper

Nije rijedak slučaj da vidimo da žene biraju problematične muškarce u nadi da baš one mogu da ih promjene. Često je razlog takvog izbora u nedostatku samopouzdanja.

Greške u biranju partnera su gotovo uvijek razlog zašto mnogi nisu sretni u ljubavi.

Ako ste i sami takvi da svaki puta pravite "loše" izbore,svjesno ili ne, ili ipak poznajete neku osobu koja pravi takve greške, pročitajte šta o tome misle psihijatri.

"Svi oni koji su patili u prošlosti, u narednim vezama rado će birati osobe za koje su sigurni da ih neće ostaviti, prevariti pa čak iako nema iskrenih emocija među njima. Pojedini ne mogu da se oslobode " kofera iz prošlosti" , a takav odnos zasigurno dovodi do prekida, prije ili kasnije, jer samo ljubav opstaje."

"Najčešće su žene te koje uvijek svjesno biraju pogrešne muškarce, iako su svjesne njihovih mana, one su ubjeđene da ih mogu promjeniti: Privlače ih poput magneta, a onda poslije patnje i prolivenih suza kada shvate da se izgrađene ličnosti ne mjenjaju tako lako, idu drugima za koje opet vjeruju da će se promjeniti zbog njih."

"U nedostatku samopouzdanja mnogima su izbor oni koji ne odgovaraju njihovom tipu, te tako neprekidno ispoljavaju nezadovoljstvo prema partneru ili partnerku te se nadaju da će u njihov život doći neko ljepši i zgodniji. Ti sniženi kriteriji su također razlog nezadovoljstva u vezi. Isti problem, ali samo zato jer neko precjenjuje sebe, imaju i oni koji traže samo lijepe, zgodne, bogate, uspješne ali takvi nažalost ne obraćaju pažnju na njih."

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE