Namjestili saobraćajnu nesreću da bi naplatili osiguranje

Policija je Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavila izvještaj protiv dva lica iz ovog grada zbog sumnje da su namjestili saobraćajnu nezgodu, da bi naplatili novac od osiguravajućeg društva, saopšteno je iz trebinjskog Centra javne bezbjednosti (CJB).

Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali R.I. i R.L. iz Trebinja.

U saopštenju se navodi da je 5. februara u 15.48 časova prijavljeno da se na magistralnom putu Trebinje – Bileća, u mjestu Žudojevići, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali automobili “Yugo”, kojim je upravljao R.I, i “Volvo”, kojim je upravljao R.L.

“Uviđajem je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da se navedena saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako su opisali učesnici saobraćajne nezgode i da oštećenja na vozilima nisu tada nastala”, dodaje se u saopštenju.

U ovoj godini ovo je treći izvještaj u vezi sa namještanjem saobraćajnih nezgoda, s ciljem naplate osigurane sume novca od osiguravajućih društava.

U posljednje dvije godine, ukupno je osumnjičeno 31 lice za namještanje saobraćajnih nezgoda i dokumentovano je 16 izvještaja o počinjenom krivičnim djelu.

Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS