Napad u Trnićima motivisan koristoljubljem

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

DSC07985

Napad na Dušana Đurića koji se desio u zaseoku Trnići kod sela Stog, Općina  Zavidovići,  po svemu sudeći  je motiviran koristoljubljem, a istraga koja je obuhvatila 20.- tak mogućih izvršitelja ovog napada, na tragu je vinovnicima razbojništva.

Potpredsjednik  Republike Srpske, Enes Suljkanović,  premijer Zeničko-dobojskog kantona, Munib Husejnagić i ministar unutrašnjih  poslova ZDK, Rifat Delić posjetili su danas u dobojskoj bolnici Dušana Đurića kako bi se interesovali za njegovo zdravstveno stanje. On se, kako kaže, osjeća bolje, a doktor Predrag Lazić, načelnik Odjela hirurgije Bolnice Doboj, infomisao je da je kod ovog pacijenta slomljena nosna kost i prste lijeve ruke te da ima tragove udaraca po glavi i tijelu.

Za nekoliko dana Đurić će biti u mogućnosti da napusti bolnicu, bez povreda koje se svrstavaju u red invaliditeta,kazao je Lazić.

DSC07977U razgovoru sa Đurićem najviše je bilo riječi o napadu koji se desio u noći sa petka na subotu. Dušan se nalazio u kući svoga brata koji je umro prije desetak dana.  Inače, Dušan živi u jednom selu u općini Vukosavlje , a u Trnićima je bio radi prodaje bratovljeve imovine.

To ne umanjuje tragičnost ovog razbojništva. Sve napore koje činimo na povratku ljudi, ovakvi  slučajevi minimiziraju, pa i onda kada im je motiv čisto koristoljublje, kazao je Munib Husejnagić, premijer  Zeničko-dobojskog kantona, prilikom obilaska povrijeđenog Đurića i dodao da je organima gonjenja naloženo da učine sve kako bi se vinovnici ovog razbojništva priveli pravdi. 

Ovo je ružno što se dogodilo. Ovo ruši povjerenje među ljudima, posebno  među povratnicima.  Zato sam osjetio potrebu da dođem do oštećenog Đurića i da poručim da je on žrtva krimininalaca te da je ovo usamljen slučaj. Ne smijemo dozvoliti da se ispolitizira, kazao je Enes Suljkanović , potpredsjednik RS-a.

Visoko smo skoncentrisani na ovaj slučaj i uvjeren sam da će počinioci biti poznati vrlo brzo, izjava je Rifata Delića, ministra unutrašnjih  poslova Zeničko-dobojskog kantona koju je dao medijima u dobojskoj bolnici.

Slučaj napada i pljačke Dušana Đurića u selu Trnići uznemirio je povratnike u Zavidoviće i okolinu, smatra Zoran Blagojević, predsjednik Zavičajnog udruženja povratnika u Vozuću  i dodaje:

Ovo jel oša poruka i zahtijevamo od organa gonjenja da pronađu krivce.

Press služba ZDK