AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Ispred zgrade Općine Budva jutros su uhapšeni gradonačelnik ovog grada Marko Carević i predsjednik Skupštine Općine Krsto Radović.

Hapšenja su uslijedila nakon što je Carević jučer, 16. juna, podnio krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice vladajuće Demokratske partije socijalista Snežane Kuč i lidera budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upada u službene prostorije. Tada su poručili da očekuju da će Upravni inspektori danas s policijom pokušati da uđu u zgradu Općine. Službenici Upravne inspekcije su jučer spriječeni da uđu u zgradu Općine.

Među uhapšenima su menadžer Općine Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, šef Carevićevog kabineta Nikola Jovanović i Carevićev savjetnik Đorđe Vujović, pišu crnogorske Vijesti. Uhapšen je i Carevićev brat Marko.

Intervenisao je veliki broj policajaca. Kordon policije je pokušao uvesti Upravnu inspekciju u zgradu lokalne vlasti. Njih su ispred ulaza dočekali Carević i Radović.

Kako navode Vijesti, policija je upotrijebila hemijska sredstva protiv građana koji su prisutni ispred Općine. Polomljena su stakla na zgradi Općine.

Općinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros ispred Općine Budva nakon što je deset kombija punih policije došlo u Budvu. Već tada su se u zgradi Općine nalazili Marko Carević i predsjednik Skupštine Krsto Radović.

Policijski kordoni su postavljeni oko zgrade Općine, blokiran je gradski bulevar. U gradu je prisutan veliki broj policajaca. Ispred zgrade Općine su pristalice Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta.