Napravio koronaparty, pred policijom skočio kroz prozor sa šest metara

000 98878B 750x500 1

Policija po gradovima diljem Njemačke ne popušta s utjerivanjem propisanih zakona i epidemioloških mjera, a koliko ozbiljne sankcije i kazne prijete prekršiteljima, pokazuje najnoviji slučaj iz Mönchengladbacha.

Specijalizirani dio Presseportal.de, koji se odnosi na postupanja policije, donosi da su u tom gradu u noći na nedjelju iznervirani susjedi u ulici Viersener Straße, koji su htjeli spavati, zvali policiju 35 minuta iza ponoći. Problem je bio u buci u jednom od susjednih stanova gdje se žestoko lumpovalo.

Kad policijska priopćenja posegnu za slobodnijim stilom

A kad su policajci pokucali na vrata, 32-godišnji vlasnik stana, koji je pozvao društvo te večeri, u strahu je pobjegao kroz prozor. Ali, kako je prozor bio na visini od šest metara, pri doskoku se nije dobro proveo i s oba slomljena gležnja prevezli su ga u bolnicu, usput mu napisavši odgovarajuće kazne.

Koliko se Nijemci pokušavaju dovijati kako bi partijali unatoč epidemiološkim zabranama okupljanja usred trećeg vala covida-19, obilježenog velikom većinom mutiranim sojevima koronavirusa, pokazuje slučaj iz gradića Warendorf u Sjevernoj-Rajni Vestfaliji.

Tamo je prošlog vikenda policija morala intervenirati zbog partyja na parkiralištu pored lokalnog bazena. Na kraju je uhvatila čak 61 prekršitelja. A nije niti to bio kraj. Dio njih okupio se samo malo poslije nešto dalje, gdje ih je policija uhvatila po drugi put te noći. Tom prilikom policajci su kazne ispisali za njih 19.

Među vijestima o policijskom razbijanju zabava protivnih propisanim mjerama, ističe se ona u Mannheimu u ulici Pflügersgrundstraße, gdje su policajci, upavši u stan u kojem se lumpovalo, tražili prijestupnike koji su se posakrivali i u stanu i u okolici. Uspjeli su ih uhvatiti 15.

Heidelbergu su, pak, policajci u stanu u Bergheimer Straße usred tjedna, odnosno u srijedu nešto iza 1 iza ponoći, zatekli takvo stanje da policijsko priopćenje pomalo netipično koristi nešto “literarniji” stil.

Gust zrak od dima marihuane

U njemu se navodi da su policajci na stepenicama naišli na “tri mlade žene s alkoholom, koje su bile ‘dobro raspoložene’”, ali su unatoč tome bile vrlo neugodne prema policajcima. Policajci su stol opisali “ispunjenim alkoholnim pićima”, a zrak “gust od dima marihuane”. Bila je riječ o 20. rođendanu jednoga od uzvanika.

Policija je navela i to da bi izvjesni “26-godišnjak mogao jako naljutiti opravosudni sustav” zato što su mu pronašli više paketića marihuane i 24 tablete ecstasyja.

Razlog zašto Nijemcima nije svejedno hoće li ih uhvatiti u prekršaju, visoke su kazne za kršenje epidemioloških mjera. Još u rujnu N1 je izvijestio da se uvode kazne od 250 eura za nenošenje maske. Istog mjeseca samo za unošenje netočnih podataka gostiju ugostiteljskih objekata, vlasnik je plaćao 50 eura.

Već tada Njemačka je uvela kazne i do 25.000 eura za nedopuštenu organizaciju skupova, primjerice sportskih, a u narednim mjesecima policija nije imala milosti niti kada je bila riječ o održavanju misa bez maski ili bez razmaka, pogreba, mnoštva zabava od najmanjih do najmasovnijih, pri kojima je puno puta intevenirala i interventna policija.

Institut Robert Koch je u nedjelju priopćio da je u prethodnih 24 sati u cijeloj Njemačkoj od covida-19 umrlo 67 ljudi. U oko 20 puta manjoj Hrvatskoj u istom razdoblju umrlo je od covida 37 ljudi.

Prethodni članakZašto su hurme toliko zdrave?
Sljedeći članakSavjeti uz koje ćete napokon prestati mrziti vježbanje