Napravio pjesmu od posljednjih otkucaja srca preminulog djeteta

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ništa ne može zaliječiti srce roditelja koji su izgubili dijete. Međutim, slušanje otkucaja srca njihovog sina američka porodica Margaret i Džeremi (Jeremy) Benets (Bennetts) će imati zauvijek.

Njihov 14-godišnji sin Dilan (Dylan) preminuo je u februaru u Sinsinatiju. Terapeut dr. Brajan Šrek (Brian Schreck) je prikačio mikrofon za stetoskop da bi snimio posljednje otkucaje Dilanovog srca, a potom ga ubacio u njegovu omiljenu muziku.

Roditelji je slušaju svaki dan da bi im muzika pomogla da se izbore s bolom koji osjećaju.

– Mogu slušati njegove otkucaje srca kad god poželim – kazao je Dilanov otac.

Šrek je, inače, terapeut u dječijoj bolnici u Sinsinatiju i do sada je snimio 20 posljednjih otkucaja srca djece. Inspiraciju je dobio kada mu je majka jedne pacijentice rekla „Bojim se da ću zaboraviti kćerkin glas”.

Kako navodi ljekar, porodice uglavnom strahuju da će nešto zaboraviti kada njihova djeca umru, kao što su dodiri i njihovi osmijesi.

Za svaku porodicu on snimi originalnu pjesmu, nekad se to radi o omiljenoj muzici djeteta, ali koju on izvodi na instrumentima i kombinira s otkucajem srca.

ČITAJ JOŠ:  ISPRED ZGRADE VLADE FBIH: Sutra u Sarajevu skup svih plenuma Federacije BiH

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING