Portal 072info

NAPRAVITE SAVRŠEN SELFI: Kako da se ne blamirate na društvenim mrežama

Bilo da planirate da nekome pošaljete svoj selfi, bilo da ne želite da se obrukate na grupnoj fotografiji, važno je znati kako se pozira.

Zahvaljujući mobilnim telefonima, u današnje vrijeme fotoaparati i kamere su svuda oko nas. Nikad ne znate ko će i kada “okinuti” i uhvatiti vas baš u trenutku kada ste napravili neku užasnu grimasu ili ste zaboravili da ispravite kičmu.

Najgore od svega je što će baš takve nereprezentativne fotke brzinom svjetlosti završiti na društvenim mrežama, a vi se obrukati.

Zato, slijedeći put čim budete primijetili da neko namjerava da vas slika ili biste htjeli da nekom drugom pošaljete selfi, pridržavajte se ovih savjeta.

Naginjanje

Fotografi uvijek savjetuju da se kod poziranja savije sve što se može saviti. Dakle, umjesto da se okrenete pravo prema kameri, napravite mali nagib tijelom – jer tako ćete djelovati vitkije. Isto vrijedi i za ruke, glavu, noge… Umjesto da ih držite pravo, glavu nagnite, noge prekrstite, a ruke blago savijte.

Protresite kosu

Ako nemate vremena da popravite frizuru, lagano prođite rukama kroz kosu ili je samo rastresite.

Rumenilo je ključno

One djevojke koje se šminkaju znaju da rumenilo ima čaroban efekat na lice i daje mu zdraviji izgled. Za one koji se ne šminkaju – ako želite da koristite samo jedan proizvod, neka to bude baš rumenilo.

Podignite bradu

Uz malo nagnutu glavu, postoji još jedan trik koji fotografi uvijek savjetuju. Uz spuštenu bradu imate više šanse da ispadnete kao da imate podvaljak, dok podignuta brada izdužuje lice.

Skrenite pažnju na nešto drugo

Ako baš nikako nije vaš dan, skrenite pažnju s lica ili frizure, tako što ćete se osvrnutise oko sebe i pronaći neki zanimljiv predmet. Zabacite kosu iza glave, predmet prislonite uz lice i svi će gledati u tu stvar, a ne u vas.

Podijelite članak