NAPRAVLJEN OD FOTOGRAFIJA, OD 480 GB: Fenomenalni prikaz Barcelone sa efektom „ubrzavanja vremena“

NAPRAVLJEN OD FOTOGRAFIJA, OD 480 GB: Fenomenalni prikaz Barcelone sa efektom „ubrzavanja vremena“

barcelona1

Time-lapse je tehnika fotografisanja pomoću koje se slike prave u puno sporijem intervalu u odnosu na onaj u kojem će biti prikazane. Rezultat  je video sa efektom “ubrzavanja vremena”, koji je dosta kraći od stvarne brzine događanja tog kadra.

Šta je potrebno da napravite video sa efektom “ubrzavanja vremena“ kao Vimeo Staff Pick? Pa, u slučaju fotografa Alexandra Kravtsova: „pokvarena kamera, izgubljen flash drive, približno 100 vožnji metroom, 24,000 fotografija, nebrojeni sati postprodukcije i uklapanja, te 480GB materijala.“

Ipak, video koji je nastao kao rezultat svega toga učinio je cjelokupno iskustvo itekako vrijednim.

Vrlo je vjerovatno da ste do sada čuli za uretke sa efektom “ubrzavanja vremena“, koji zalaze u terabajte memorije prije nego li su završeni, stoga vam se 480GB možda i ne čini tako fascinantnom brojkom. No, imajte na umu da fotografi koji prave ovakve uretke ne odaju uvijek prave statistike iza projekta, kao što je to Kravtsov tako ljubazno učinio.

Kravtsov je koristio Canon 7D (s kojim je očigledno imao nekih problema), Tokina 11-16mm, Canon EF 24-105mm f/4L i Canon EF 70-200mm f/2.8L da napravi snimak. U opisu se ne spominje pokretna oprema, ali ako je suditi prema Fstoppers, svaki snimak u pokretu napravljen je ljudskom rukom, uz korištenje stabilnog tronošca.

 

BARCELONA. MOTION TIMELAPSE from Alexandr Kravtsov on Vimeo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica