Portal 072info

Naredni korak tehnologije: Selfie dron! (VIDEO)

Selfi dron tako što se baci u vazduh, nakon čega automatski počinje da leti, prateći osobu koja ga koristi, dok pravi fotografije i videa u visokoj rezoluciji.

 

Prednarudžbe za “selfie dron”, malu bespilotnu letilicu sa pametnom kamerom, za koji stručnjaci tvrde da je naredni korak tehnologije nakon “selfie štapa”, dostigle su vrijdnost od 34 miliona dolara, a naručeno je otprilike 60.000 ovih uređaja, piše Forbes.

Dron “Lily” trebao bi da bude u prodaji ovog ljeta. Radi tako što se baci u vazduh, nakon čega automatski počinje da leti, prateći osobu koja ga koristi, dok pravi fotografije i videa u visokoj rezoluciji. Proizvođači navode da za dron ne treba nikakav upravljač, jer kamera prati korisnika na razdaljini od 1,5 do 30 metara, a može letjeti na visini od 1,5 do 15 metara.

Uz takvu tehnologiju dobije se i uređaj za praćenje, pomoću kojeg dron prepoznaje gdje se korisnik nalazi i na taj način može usmjeriti kameru prema njemu. Baterija koju ima “Lily” traje 20 minuta leta. Uređaj je težak 1,2 kilograma i navodno je vodootporan pa se može koristiti i na kiši, prenose Nezavisne.

Maksimalna brzina mu je 40 kilometara na sat, a takvog je oblika da se lako može nositi u ruksaku. Ukoliko “Lily” krene prema drvetu ili drugoj prepreci, korisnik može pritisnuti dugme na uređaju za praćenje kako bi zaustavio dron.

Podijelite članak