Portal 072info

Narednih dana oblačno vrijeme s kišom na planinama sa snijegom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Prijepodne padavine će, uglavnom, biti slabe i povremene. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima intenzivnije padavine. Na planinama sa snijegom. Očekivana količina padavina od 15 do 25 l/m2. Vjetar, slab, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature kretat će se od 5 do 11, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U srijedu će u Bosni biti oblačno vrijeme sa kišom i susnježicom u nižim područjima, a u višim sa snijegom. Padavine, uglavnom, u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. U Hercegovini jutro oblačno sa kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnje temperature iznosit će od 1 do 6, na jugu od 8 do 11, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 stepeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Prijepodne na istoku i sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina, a poslijepodne u Krajini i na zapadu Bosne. Snijeg ili susnježica su mogući iznad 800 metara nadmorske visine. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U petak će biti oblačno vrijeme sa kišom. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne padavine uglavnom prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 11 do 15 stepeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U područjima iznad 900 m nadmorske visine sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija