Narednih dana u BiH će navratiti proljeće

Protekle dane u većini Bosne i Hercegovine obilježilo je uglavnom kišovito, ali toplo vrijeme, a prognoze najavljuju kako će se takav trend nastaviti i u narednim sedmicama.

Prvog radnog dana naredne sedmice očekuje se oblačno vrijeme s manjim padavinama u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne uz sunčana razdoblja. Dnevne temperature kretat će se od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Više sunčanih intervala očekuje se u utorak dok će krajem dana kiše biti uglavnom u Krajini. Jutarnje temperature u većini zemlje od 11 pa do 18 stepeni.

Oblačno vrijeme u srijedu 17. februara uvjetovat će kišu u Hercegovini dok će u ostatku Bosne biti uglavnom oblačno vrijeme. Dnevne temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusa.

Prema dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH), uz sunčana razdoblja karakteristika vremena u predstojećem periodu je jak do olujni vjetar južnog smjera.

Kako navode iz FHMZ-a, u periodu od 15. do 20. februara prognozirane temperature zraka dosta su visoke za ovaj period godine.

Izvor: Anadolija/Fokus