Narodna skupština RS danas razmatra Nacrt zakona o entitetskom VSTV-u

CB7146DB 18E7 4BD0 A01F C8FBA3C5B8DE
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.


Sjednica Narodne skupštine RS koja je počela jučer bit će nastavljena danas razmatranjem Prijedloga zakona o fiskalizaciji, piše Avaz.

Poslanici su po hitnom postupku razmotrili Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, prema kojem se predviđa Agencija za lijekove i medicinska sredstva RS, kao nova republička upravna agencija. Senka Јujić, ministrica uprave i lokalne samouprave  pozvala je poslanike da podrže akt. 

Narodna skupština je po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

ČITAJ JOŠ:  Alo momak, prekini: Ko je Nataša Radulović i šta znači ‘obadati se’?

U nastavku sjednice danas će se razmatrati i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu – prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Uprkos svim upozorenjima, poslanici u NSRS će danas razmatrati i Nacrt zakona o VSTV RS, kao i Nacrt zakona o audio-vizuelnim djelatnostima. Kako je najavljeno, glasanje o svim tačkama planirano je za sutra (četvrtak).

GODISNJICA
MARKETING