Portal 072info

Naša stranka Zenica: Grad zapošljava koga hoće, bez obzira na rezultate konkursa

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom skandala vezanog za konkurs za popunjavanje mjesta stručnih saradnika u Gradskom pravobranilaštvu Zenice, oglasila se Jasna Sinanović, sekretarka Gradskog odbora Naše stranke u Zenici.

„Riječ je o skandaloznom događaju. Tri kandidata, koji su na konkursu osvojili maksimalnih 100 bodova, potisnuti su, a radno mjesto su dobili kandidati sa manjim brojem bodova. Razlozi za tako nelogičan postupak poznati su zasad samo Službi za zajedničke poslove Grada, s obzirom da u obrazloženju dostavljenom kandidatima koji su osvojili maksimalan broj bodova nije naveden nijedan konkretan razlog zbog čega nisu dobili posao. Takve, sramne stvari se dešavaju iz dana u dan, a onda smo svi začuđeno tužni kad pročitamo da mladi i obrazovani ljudi sve više napuštaju ovu zemlju“, kazala je Sinanović.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

„Postavlja se opravdano pitanje čemu uopće testovi i bodovanje, ako po trenutnom zakonu o državnoj službi FBiH, neovisno o njima, rukovodilac organa državne službe može izabrati po slobodnoj volji kandidata. Potaknuti ovim, ali i mnogim sličnim slučajevima, mi iz Naše stranke Zenica inicirat ćemo preko našeg zastupnika u Parlamentu FBiH Dennisa Gratza da pokrene izmjene ovog zakona, kako bi se ograničila samovolja rukovodilaca organa državne službe“, zaključila je Sinanović.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6