Našao i vratio 6.000 eura!

Našao i vratio 6.000 eura!

muski_novcanik_alfa_2_2Goran Jazović, službenik u Osnovnom sudu Banjaluka, pronašao je u utorak u sudu novčanik sa 6.000 evra i vratio ga vlasniku!

Jazović, koji je prvo odbio bilo šta da komentariše o svom dobrom djelu, naveo je da je morao trčati za vlasnikom koji nije ni primijetio da je ostao bez novčanika punog novca.

Nažalost, vlasnik koji je zahvaljujući dobrom djelu Jazovića izbjegao veliki gubitak, nije nagradio “spasioca”.

Skromni Jazović, koji živi u Srpcu, objasnio je da je u utorak bio na radnom mjestu kada je na podu u haustoru suda, pored klupe, primijetio novčanik.

Kaže da ga je otvorio kako bi vidio kome pripada, kada je primijetio da je u novčaniku veći broj papirnatih novčanica.

“Odmah mi je kroz glavu prošao lik čovjeka koji je minut-dva ranije sjedio na tom mjestu, a vidio sam ga kako izlazi iz suda. Otrčao sam ispred suda, okrenuo se lijevo pa desno i vidio da je taj čovjek već odmakao kod crkve Svete trojice. Ljudi na ulici su me zbunjeno posmatrali kako istrčavam iz suda i obezglavljeno trčim prema nepoznatom čovjeku”, ispričao je Jazović kojem ovo nije prvi put da pomaže drugima.

Kada je sustigao vlasnika, upitao ga je da li mu nešto nedostaje.

“Pogledao me je zbunjeno, a zatim se uhvatio za stražnji džep hlača pa rukama za glavu i zajaukao rekavši: ‘Nestao mi je novčanik!’ Kada mi je opisao novčanik i rekao da se u njemu nalazi oko 6.000 evra, bilo mi je jasno da je novčanik iz suda njegov”, ispričao je Jazović.

Kako smo saznali, ovaj službenik Osnovnog suda u Banjaluci i 2008. godine napravio je podvig koji ga je mogao stajati života.

Naime, iz zapaljene prodavnice u Srpcu spasio je dvije radnice. Iako su pred prodavnicu tada stigli i policija i vatrogasci, nisu smjeli ulaziti u objekat zbog detonacija boca.

“Znao sam da su u prodavnici, za pultom ostale dvije radnice koje su pozivale u pomoć. Vatrogasci su pokušavali ugasiti vatru šmrkovima, ali nisu uspijevali, jer su detonacije od sprejeva bile svake sekunde. Jednostavno sam utrčao u prodavnicu i izvukao obje radnice, iako su mi govorili da bih mogao nastradati. Dobro je da se sve završilo kako treba”, zaključio je Jazović.

Izvor: Nezavisne novine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE