Nasilje u školi u Beogradu: Učenica udarila drugu, pa je gurnula niz stepenice, treća sve snimala

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nasilja nad djevojčicom u Osnovnoj školi “Pavle Savić” u Mirijevu, na kojem jedna učenica ponižava i udara drugu i naočigled svih gura niz stepenice, dok treća sve to snima. Direktor ove ustanove Milan Krstić rekao je za Telegraf.rs da je preduzeo sve mjere nakon što se pojavio ovaj snimak. 

Usput je udara i gura niz stepenice

Djevojčica koja je izvršila nasilje nad učenicom, ide hodnikom škole za njom, govori joj: “Ti stvarno misliš da ja to ne mogu da uradim”, prati je do stepenica, usput jednom udara, a zatim je gura niz stepenice. 

– Pozvani su roditelji djevojčice koja je izvršila nasilje, kao i djevojčice koja je snimala sve vrijeme bez želje da sukob spriječi – rekao je direktor škole, Milan Krstić.

Kako je istakao, odmah su reagovali i sutra će se sazvati sastanak kojem će prisustvovati i on.

– Sutra će biti ponovo pozvani roditelji djevojčice koja je pretrpjela nasilje, i djevojčice koja je nasilje izvršila – dodao je.

Djevojčici koja je snimala bit će oduzet telefon

Djevojčici koja je snimala nemili događaj, prema njegovim riječima, bit će oduzet telefon, a svi koji su ovo podstrekivali su za njega, kako kaže, gori od onoga ko je nasilje izvršio.

– Po mom mišljenju, oni koji podstrekuju nasilje i ne reaguju da ga spriječe, su gori od onoga koji ga vrši, jer nasilnik to možda radi i u afektu – dodao je.

Kako kaže, roditelji djevojčice koja je bila nasilna su ostali zatečeni njenim postupkom.

View this post on Instagram

A post shared by Napuštena mesta Srbija (@sav_taj_ludi_balkan)

– Kada smo im ispričali šta se dogodilo ljudi su ostali zatečeni. Obje djevojčice imaju primjerno vladanje i nasilja ovog tipa nikada nije bilo – istakao je.

Direktor ove škole ističe da ova djevojčica jeste prijavljivana i ranije za sitne ispade kojima je željela da se predstavi superiornijom u društvu, ali ne ovakve.

Autentičnost snimka koji se pojavio na društvenim mrežama portal “Avaza” do objavljivanja ovog teksta nije mogao da utvrdi.