Portal 072info

Nasilno uklonjen i pocijepan veliki džambo plakat ASDA Zenica! 

(Zenica, 02. septembar/ rujan 2016. godine) – U skladu sa Izbornim zakonom, dana 02.09.2016. godine Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica otpočela je izbornu kampanja za lokalne izbore u Zenici. S tim u vezi, ASDA Zenica je zakupila određeni broj oglasnih mjesta u gradu, uključujući i oglasno mjesto na zgradi koju korisiti Poslovni sistem RMK d.d. Zenica, o čemu je sa istim subjektom zaključila i odgovarajući ugovor.

Ovom prilikom obavještavamo javnost da smo od strane drugog subjekta, RMK promet d.d. Zenica, na nezakonit način spriječeni u korištenju zakupljenog oglasnog mjesta. Pri tome je 02.09.2016. godine direktor RMK promet d.d. Zenica, gosp. Mustafa Burek, sa navedenog oglasnog mjesta nasilno uklonio i pocijepao veliki džambo plakat ASDA Zenica, čime nas je nezakonito spiječio u korištenju ugovorom zakupljenog prostora, te nam nanio i materijalnu štetu uništenjem plakata. 

Na ovaj način, uz krivično djelo nanošenja materijalne štete i sprečavanja korištenja ugovorenog prostora, imenovani direktor je pokazao neprincipijelnu ‘političku neovisnost’ i zloupotrebio svoje direktorske ovlasti.

Zbog toga obavještavamo javnost da će Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica, kao sistemski organizovana i uređena stranka nastaviti izbornu kampanju na fer i zakonit način, pri čemu ćemo se isključivo rukovoditi našim programskim ciljevima i orijentacijom za demokratske promjene i poboljšanje života građana.

Pozivamo medije da osude ovako politički motivirano nezakonito djelovanje pojedinaca, odnosno i nadležne istražne organe da postupe u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima.

PROMO

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box