Našli babinu lobanju berući orahe za kolače

slika (5)

U šumi u selu Ostrovica kod Niša pronađena je lobanja koja je najvjerovatnije pripadala stanici Petković (79), starici koja je nestala prije godinu dana. Lobanja je pronađena u bagremovoj šumi, na oko 600 metara od kuće u kojoj je živjela nesrećna žena, u kraju koji je detaljno više puta pretraživan nakon njenog nestanka.

Pretpostavlja se da je nesrećna žena preminula u šumi, a da su njeno tijelo raznijele divlje životinje koje su godinu dana kasnije, donijele lobanju nadomak njene kuće!

Iako DNK analiza još nije završena, Ranđel Nikolić iz Ostrovice uopšte ne sumnja da je pronađena lobanja njegove sestre.

– Komšija je krenuo da bere orahe u šumi kada je u jednom bagrenjaku naišao na ljudsku lobanju. Pozvao me je jer je znao da je moja sestra nestala. Iako je lobanja bila bez mesa i kože, znao sam odmah da je to ona. U mislima sam odmah stvorio njen lik. Ništa nismo dirali, već smo odmah pozvali policiju. Pretražili su ponovo detaljno 800 metara u krugu oko mjesta gdje je nađena lobanja, ali nije nađeno ništa drugo. Ni druge kosti, ni tragovi krvi – priča Nikolić, koji je sa sestrom još 1972. godine iz Kosovske Vitine preselio u Ostrovicu.

On kaže da nakon sestrinog nestanka noćima nije spavao i da se molio da se pronađe makar jedan dio njenog tijela kako bi mogao da je dostojno sahrani.

– Cio život živjeli smo zajedno. Ona se nije udavala i čuvala je moje četvoro djece, nakon što smo se žena i ja razišli. Prije oko godinu i po dana razboljela se psihički. Počele su da je proganjaju neke misli, svađala se često i lomila šta stigne po kući. Dva puta je nestajala u planini i oba puta sam je nalazio. Tog 25. septembra 2012. godine, bilo joj je loše cijelog dana, lomila je stvari, vikala. Ustala je oko dva časa poslije ponoći i nastavila da lomi, ali sam joj ponovo dao lijekove za smirenje. Od tada je više nisam vidio. Ujutro sam vidio otvorenu kapiju. Tražio sam je četiri časa, obavijestio komšije, javio ćerki da pozove policiju, koja je po zakonu mogla da započne potragu tek poslije 48 časova. Policjski psi su našli jednu papuču i čarape na seoskom putu. Sutradan je došlo 40 pripadnika Žandarmerije, koji su pretražili cio kraj, ali ništa. Još nekoliko dana bezuspješno je trajala potraga. Izgubio sam nadu da ću je naći živu, jer ne vjerujem da je i jednu noć uspjela da preživi sama u planini – povjerava se Ranđel. On kaže da je stanica vjerovatno preminula još prve noći kada je nestala jer je u planini hladno, a ona je bila ispijena od bolesti, bosa i neadekvatno obučena.

– Nema noći da nisam mislio gdje je i kako je nestala. Lobanju bez donje vilice jedino je mogla da donese neka divlja životinja jer je taj dio Žandarmerija pretraživala poslije njenog nestanka. Ima ovdje risova, lisica, šakala. Sigurno je umrla od hladnoće, pa su tijelo raznijele zvijeri. stanica je bila jako vezana za Kosovsku Vitinu. Stalno je govorila da je odmah tu iza brda. Možda je krenula da je traži, pa se izgubila u šumi – dodaje on.

Alo.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE