Nasmrt pretukao muzičara jer nije htio više da svira i pjeva

policija 2

Nišlija A.S. (35) uhapšen je zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom, jer je surovo pretukao šezdesetosmogodišnjeg Ferata Asanovića koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Kako saznaje Telegraf, tragedija se dogodila 3. maja nakon što su osumnjičeni i žrtva zajedno proveli večer u jednoj niškoj kafani u Rentgenovoj ulici.

– Ferat koji svira harmoniku je čitave večeri zabavljao A.S. Svirao mu je i pjevao, a on mu je plaćao naručene pjesme. Zajedno su pili i družili se da bi Ferat u jednom trenutku saopćio da je dosta i da više ne može da pjeva. Oko ponoći su zajedno izašli iz kafane, kada je, kako se sumnja, bijesan što ga je Ferat odbio, A.S. brutalno pretukao nesretnog čovjeka. Njegovo tijelo oko 3.30 sati iza ponoći primjetio je jedan prolaznik i obavijestio Hitnu pomoć. Čovjek je u besvjesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gdje je ubrzo preminuo – navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznaje Telegraf, Ferat je živio u naselju Stočni Trg ali je često boravio u prihvatilištu za stara i nemoćna lica.

Krivični zakon za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnih ishodom propisuje kaznu od dvije do dvanaest godina zatvora.

Copy
Prethodni članakRuski vojnik izjasnio se krivim na prvom suđenju za ratne zločine u Ukrajini
Sljedeći članakDNK analiza potvrdila: Tijelo nađeno na Adi Huji pripada Mateju Perišu