Screenshot 1 58
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 14, 2021 @ 11:00
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Nekadašnji francuski reprezentativac Samir Nasri (34) prije manje od 20 dana objavio kraj nogometne karijere, a već danas ovaj bivši igrač Arsenala i Manchester Cityja izgleda neprepoznatljivo i daleko je od fizičke forme koja je potrebna da bi se bavio nogometom.

Nasri je danas igrao u humanitarnoj utakmici UNICEF ekipe i legendi francuskog Marseilla, a njegov fizički izgled privukao je veliku pažnju evropske sportske javnosti i danas ovaj bivši veznjak izgleda gotovo nevjerovatno za igrača koji se do nedavno profesionalno bavio nogometom.

Ovaj francuski nogometaš se nakon kraja karijere znatno udebljao i trenutno ima barem desetak kilograma viška. Pored Nasrija, za legende Marseillea su igrali Didier Drogba, Tony Parker, Djibril Cisse i Marcel Desailly.

Nasri je posljednji meč odigrao prije godinu i po u dresu Anderlechta, a nakon što mu je 1. jula 2020. godine istekao ugovor s belgijskim klubom bio je slobodan igrač.

Čitavu prošlu sezonu je propustio, a nakon što ni na početku ove nije pronašao klub, odlučio je okačiti kopačke o klin.

“Imao sam neke ponude iz Francuske, ali one me nisu zanimale. Čekao sam poziv Marseillea jer je to jedini klub za koji mogu igrati u Francuskoj. Kada poziv nije stigao, tada sam odlučio okončati karijeru”, rekao je nedavno Nasri.

Nasri je prošao omladinsku školu Marseillea za koji je debitovao 2004. godine. Nakon četiri sezone prešao je u Arsenal, a potom u Manchester City. U Sevillu je otišao 2016. godine i jedna sezona u španskom klubu mu je bila posljednja u kojoj je igrao na vrhunskom nivou.

LIDER