Portal 072info

NASTAVAK KAMPANJE SBB BIH U ZENICI Promocija kandidata u Topčić Polju (FOTO)

PROMO – IZBORI 2016 – Savez za bolju budućnost Fahrudin Radončić Zenica održao je promociju kandidata u mjesnoj zajednici Topčić Polje kod Zenice.

Na predizbornom skupu predstavljena je lista i biografije svih kandidata za Gradsko Vijeće Zenice. Predstavljajući ciljeve SBB , neki od kandidata su se obartili skupu.

Sedžida Beganović-Isaković, aktulena vijećnica u Gradskom vijeću  Zenica kazala je da da su svi mogli i morali učiniti više za Topčić Polje i okolna mjesta  dvije i po godine od katastrofalnih poplava.

– I do nas  su dolazile i dolaze informacije o šićarima i raspodjelama donacija i pomoći nakon poplava. Žalosno je da su pojedinci u tako užasnim okolnostima zloupotrebljavali pomoć koja je pristizala iz cijelog svijeta. SBB se zalaže za stabilnost i pravednost u svemu- kazala je Beganović-Isaković.

unnamed-3

Dajan Vinovčić  dobitnik je Ordena za hrabrost upravo zbog velike pomoći u poplavama 2014,  istakao je da želja da se pomogne jača od straha:

  • sbbskupUvijek me vodi instikt i želja da pomognem drugima. Da se, ne daj Bože ponovi, opet bih učinio isto. Mladi ljudi željni su dokazivanja i rada, kako na terenu tako i u politici- kazao je Vinovčić.

U ime liste obratio se nosilac Ekrem Tuka, i sam učesnik spašavanja, pozvao je mještane da  biraju poštene i dokazane kandidate, one kojima je dobrobit naroda ispred ličnih interesa.

 Tuka je  čestitao svim građanima BiH prihvaćanje aplikacije BiH za  ulazak u Evropsku Uniju:

  • Danas smo ponosni, jer BiH i njeni građani konačno dobivaju priznanje da su spremni za Evropu i da žele koračati putem evropskih integracija.  Pozitivnu energiju s globalnog, želimo prenijeti i na lokalne nivoe.  Za ovo slobodnu mogu kazati da je najviše zaslužan Savez za bolju budućnost BIH. Zato podržite naše kandidate i SBB-a- poručio  je Tuka.  

On je pozvao sve prisutne da se pridruže na centralni predizborni skup SBB Zenica u petak na Trgu Alije Izetbegovića u 19 sati. 

Mjesto za Vašu reklamu!
Mjesto za Vašu reklamu!
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box