Nastavak saradnje zeničkog BNP-a sa sarajevskim teatrima

Objavljeno:

​Nakon što je u januaru na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo izvedena predstava „Othello“ prema čuvenoj tragediji Williama Shakespearea, u režiji Nine Nikolić i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica,Makedonskog narodnog teatra i Produkcije „Perpietija“ iz Skoplja, zenički BNP nastavlja svoju tradicionalno izuzetno uspješnu programsko-repertoarsku saradnju sa sarajevskim teatrima. 

​Tako je u petak, 30. januara u 19.30 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvedena predstava Kamernog teatra 55 iz Sarajeva „Slavna Florens“ prema tekstu Petera Quiltera i u režiji Admira Glamočaka. 

Nasatavak saradnje se očekuje u toku 36. međunarodnog festivala „Sarajevska zima“ 2020. U okviru ove Manifestacije u Narodnom pozorištu Sarajevo će biti upriličena i sarajevska premijera predstave „Ukulele Jam“ prema tekstu Alena Meškovića i u režiji Dine Mustafića. Radi se o predstavi koja će premijerno biti izvedena u Zenici, 25. februara na Dan Pozorišta i povodom 70. rođendana Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi učestvuje umjetnički i izvođački ansambl od 30 članica i članova, muzičara, te glumaca i glumica BNP Zenica i gostiju.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sutra „Ravna ploča“

Višestruko nagrađivana predstava „Ravna ploča“ u produkciji Bosanskog narodnog...

Na sceni Zeničkog pozorišta sutra predstava „Siročad“

Na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će sutra, 19....

Komedija „Žiranti“ i tri predstave za djecu na scenama zeničkog BNP-a

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u tekućoj sedmici će...

BNP Zenica će dvaput premijerno izvesti predstavu “Kuća”

Nova predstava u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica –...