Portal 072info

Nastavimo graditi evropsku Zenicu uz Fuada Kasumovića! (VIDEO)

kasumovic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Promotivni predizborni spot Fuada Kasumovića, kandidata za gradonačelnika Zenice i apsolutnog favorita predstojećih izbora, u tri minute predstavlja samo djelić onoga što je na čelu grada uradio za samo jedan mandat.

Stari kotlovi ponovo zakazali, građani se smrzavaju u stanovima. Sve više napada pasa lutalica na ulicama Zenice, građani u strahu. Zeničani među rijetkim gradovima u BiH bez dočeka Nove godine. Nikad lošije stanje puteva u prigradskim naseljima, mještani zaboravljeni od nadležnih. Zenica i dalje grad sa kancerogenim azbestnim krovovima. Umjesto dočeka na otvorenom, magarad u centru Zenice… 
magarad
U režiji SDA centar Zenice bio okupiran magaradima

Ovo je bila slika četvrtog po veličini grada u našoj zemlji, za vrijeme dugogodišnje vladavine zeničke SDA, odnosno u periodu 1996. – 2016. godina, a koja računa da su građani Zenice kratke pameti i da su to zaboravili. Ovakvih i sličnih primjera moglo bi se navoditi u nedogled.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
pobjednickakasumovic
Kasumović udahnuo život u Zenicu

Međutim, dolaskom Fuada Kasumovića na čelo Zenice ovaj grad praktično je promijenio svoju sliku, a prvi čovjek Zenice radio je od prvoga dana. Posjetio je gotovo svaki djelić grada, slušao probleme građana i marljivo radio na njihovom rješavanju. Praktično je udahnuo život u grad, zbog čega i ne čudi masovna podrška koju ima uoči 15. novembra.

Konačno, centralni doček Nove godine i u Zenici, nastupaju popularne regionalne zvijezde. Nikad veća ulaganja u infrastrukturu, Kasumović sva sela spaja sa gradom. Riješen dugogodišnji problem pasa lutalica, Zeničani sigurno hodaju gradom. Školarci dobivaju udžbenike i ruksake. Nikad veća ulaganja u privredu i poljoprivredu.
infrastruktura
Nikad veća ulaganja u infrastrukturu
Riješen problem pitke vode, odvoza smeća i kanalizacije. Građani oduševljeni projektom zajedničkih naplatnih mjesta. Izgrađeno preko 40 kuća za stradale u poplavama. Projekt “Nextbike” oduševio građane. Prigradska i gradska naselja pokrivena besplatnim internetom.
Slika zaslona 2020 11 05 u 17 45 01
Projekt Nextbike oduševio građane
U Zenici se utopljavaju zgrade, vrtići, mijenjaju azbestni krovovi. Kasumović riješio generacijski projekt “Toplane Zenice”, građani će konačno imati sigurno grijanje. “Zenica summer fest” i “Studentgrad” učinili Zenicu evropskim centrom dešavanja.
Slika zaslona 2020 11 05 u 17 46 24

Ovo je slika Zenice za svega jedan mandat Kasumovića na čelu, a naprijed navedeni projekti samo su djelić onoga što je jedan čovjek, uprkos opstrukcijama Gradskog vijeća, odnosno većine okupljene oko SDA, uspio uraditi. U narednom mandatu predstoje još veći i kapitalniji projekta, stoga 15. novembra svoj glas ukažite Fuadu Kasumoviću! Djela, a ne riječi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

NASTAVIMO GRADITI EVROPSKU ZENICU!

Pogledajte video klikom OVDJE!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 856
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

INTERVJU SEDMICE | Kasumović: Velike nacionalne stranke gube podršku građana

DPA - Portal 072info

Isak prokomentirao izbore: Tačno je da nismo dobili podršku iako smo previše uradili za Zenicu

DPA - Portal 072info

“Moja adresa: Srebrenica”: Neregularni glasači presudili u korist Grujičića

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME