Portal 072info

Nastaviti raditi na unapređenju kvaliteta života osoba s invaliditetom u ZDK-u

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović primili su delegaciju istaknutih sportista Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica i ZDK-a Almedinu Čamđić (atletika), Samiru Đidić (atletika), Ljilju Slišković (ronjenje, streljaštvo) i atletičara Haruna Aliefendića.

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize ZDK osvojio je ekipno prvo mjesto i prva mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji na 15. Međunarodnom otvorenom prvenstvu paraplegičara u atletici koje je u junu održano u Sarajevu, saopćeno je iz Press službe ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Invaliditet ih ne sprečava da budu uspješni u poslovima od kojih žive.

Aliefendić je ekonomista i radi u Zenici, Almedina Čamđić u Zavidovićima uspješno vodi privatni obrt, dok je Samira Đidić zaposlenica Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ljilja Slišković je prva žena u kolicima u BiH koja se bavi ronjenjem i prva koja je ronila ispod leda, a učestvovala je i na Međunarodnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Rusiji.

– Sa udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom imamo sjajnu saradnju. Raduje me da smo zajedno uspjeli unaprijediti kvalitet života ove populacije, ne samo sportista, već svih invalidnih osoba i na tome ćemo zajedno nastaviti raditi. Invalidne osobe moraju biti potpuno integrisane u društvo – kazao je premijer Galijašević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predstavnici Saveza uručili su prigodne zahvalnice premijeru Galijaševiću, ministru Šahinoviću te ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensuru Sinanoviću.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija