Portal 072info

Nastavlja se borba za Čelik: U subotu prikupljanje potpisa ispred RK ‘Bosna’ za sazivanje Skupštine

Nakon što je izazvao ogromnu pažnju i podršku javnosti, inicijativa Benjamina Kremića, nekadašnjeg predsjednika UG “Robijaši 1988”, da spasi NK Čelik konačno je dobila svoj epilog.

Podsjetimo, on je obavio razgovor s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, sa kojim je razgovarao o problemima Čelika. Tada je poručio kako je gradonačelnik jasno rekao da će reprogram biti potpisan samo kada se legitimno izaberu Upravni i Nadzorni odbor kluba, a izabrati ih može samo Skupština kluba. 

– Pošto Skupštinu kluba može sazvati Upravni odbor koji je podnio ostavku ili u tom slučaju Nadzorni odbor kojeg u klubu i nema, jer nije izglasan, jedina solucija je sazivanje vanredne Skupštine kluba kada to zahtijevaju interesi kluba, po članu 23. Statuta NK “Čelik” – pojasnio je on.

Ističe da za sazivanje vanrednog zasjedanja Skupštine kluba moraju, uz obrazloženi prijedlog sazivanja iste, skupiti potpise od 20% članova Skupštine, a što u ovom trenutku iznosi oko 170 potpisa članova.

Upravo u pogledu ove inicijative, a nakon današnjeg zasjedanja Gradskog vijeća, vijećnici su podržali reprogram na porez i otpis dugovanja prema javnim preduzećima ali u slučaju da Skupština kluba izglasa Upravni odbor sa jasnim planom za rad kluba.

– Mi nastavljamo našu iskrenu borbu za Čelikom. Tako smo odlučili već 24. juna, u subotu, će početi prikupljati potpise i to na platou ispred Robne kuće “Bosna” u terminu od 7 sati pa sve dok se ne prikupi potreban broj potpisa – kazao je on, izražavajući optimizam da će 24. juni ostati upisan kao itekako važan dan za spas Čelika.

Avaz.ba

Podijelite članak