Portal 072info

Nastavlja se humanitarna akcija za oboljelog Farisa Salihagića

Humanitarna akcija za liječenje Farisa Salihagića iz Zenice se nastavlja sa ciljem da se spasi život ovog mladog momka.

Faris ima 22 godine i dijagnosticirano mu je maligno oboljenje limfnih čvorova (Hodgkin limfoma). On se ovih dana nalazi u bolnici i bije svoju najtežu bitku, bitku za život, jer mu se stanje zakomplikovalo i trenutno se liječi od sepse krvi, koju je dobio zbog pada imuniteta.

Za njegovo dalje liječenje hitno je potreban lijek Brentuximab koji košta za jedan ciklus 22 000 KM, a on bi trebao primiti 8 do 10 ciklusa. Troškovi su ogromni i teško ih je obezbijediti, a ovaj apel je jedini način da pomognemo našem Farisu da se izliječi i nastavi živjeti. Predhodne akcije nisu bile dovoljne za nabavku lijeka u cjelosti, obezbijeđena su 3 ciklusa.

Ovim putem opet molimo sve dobre ljude da u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima doniraju novac za liječenje našeg sugrađanina i svi zajedno pobijedimo njegovu bolest, tugu, strah i isčekivanja. Porodica Salihagić se zahvaljuje rodbini, prijateljima, kolegama i svima koji su do sada učestvovali i pomogli ovu akciju.

Svoje novčane priloge možete uplatiti na ime njegove majke:

SALIHAGIĆ REMZIJA. Unicredit banka, broj računa. 3389002571497946 broj deviznog racuna: Unicredit bank dd BiH. Swift code: UNCRBA 22. Adress:Kardinala Stepinca, bb Mostar BiH. IBAN CODE:BA 393385802852723610. Na ime Salihagić Remzija. Adresa: Gradac 11 Zenica ,BiH

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box