Nastavlja se loše suđenje u Premier ligi, suspendovan i Bjelica

Nastavlja se loše suđenje u Premier ligi, suspendovan i Bjelica

Na sjednici Komiteta za sudije i suđenje N/FS BiH održanoj danas u Sarajevu, izvršena je analiza suđenja na utakmicama 6. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak BHT PL.

Utvrđeno je da je na utakmici FK Sloboda – FK Željezničar bilo značajnih sudijskih propusta na štetu obje ekipe, te je donesena odluka da se glavni sudija tog meča, Vladimir Bjelica kažnjava nedelegiranjem do kraja tekućeg prvenstva.

– Na ostalim utakmicama suđenje je bilo u skladu sa pravilima nogometne igre – saopšteno je iz N/FSBiH.

Nakon sjednice, održan je zajednički sastanak Komiteta za sudije i sudija “A“ liste BHT PL, na kojem je sudijama ponovo skrenuta pažnja na važnost utakmica u samoj završnici prvenstva i Kupa.

Komitet je i pored evidentnih propusta u suđenju, stanovišta da su oni rezultat dekoncentracije i neadekvatne pripreme za utakmicu, a ne plod tendencije ili favorizovanja nekog od klubova.

Također, u cilju podizanja transparentnosti i regularnosti takmičenja na još viši nivo, Komitet za sudije, u saradnji sa Sektorom za sport, je donio odluku da na pojedinim utakmicama budu prisutni i specijalni posmatrači.

Podsjećamo, prije Bjelice suspendovan je i glavni sudija revanš utakmice polufinala Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega Zoran Grbić, koji neće biti delegiran do kraja sezone, kao i sudiju premijerligaške utakmice između Radnika i Željezničara Gorana Paradžika koji također do kraja sezone neće biti delegiran.

Fokus.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE