Nastavlja se lov na zlato u Varešu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kompanija “Adriatic Metals” nastavlja istraživanja u oklici Vareša s ciljem eksploatiranja minerala i ruda. Kazao je to u izjavi za Avaz.ba načelnik Vareša Zdravko Marošević.

– Kako su investitori i najavili, radovi ispitivanja zemljišta i bušotina se i dalje odvijaju. Oni nastavljaaju s ispitivanjem terena. Posljednja informacija da jedna tona iskopanog materijala sadrži čak 4,6 grama zlata dovela je našu općinu u žižu svjetske javnosti. Veliki broj medija je izvijestio o ovom pronalasku – kaže Marošević.Marošević: Vareš u žiži svjetske javnosti zbog spektakularnog pronalaska

ČITAJ JOŠ:  Koji su daljnji koraci zbog propusta u slučaju Mirele Čavajde?
Marošević: Vareš u žiži svjetske javnosti zbog spektakularnog pronalaska

Iako je zlato, kao i srebro, nusproizvod bušotina, a primarni cilj barit, cink i olovo, novo ulaganje i širenje polja za koncesiju ohrabrilo je domaćine u Varešu, kao i čelnike ove kompanije.

Da bi ovo mogla biti zlatna dolina te slamka spasa za Vareš, grad koji se okreće i turizmu pod vodstvom, prije svih, načelnika Maroševića, pokazuju i informacije da su porasle dionice kompanije “Adriatic Metals” na australskoj berzi.

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING