Portal 072info

Nastavlja se rasvjetljavanje nesreće u Raspotočju

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Tim od četiri rudarska inspektora uputio je prošle sedmice Kantonalnom tužilaštvu Zenica Izvještaj o rudarskoj nesreći u jami Raspotočje, koja se dogodila 4. septembra tekuće godine,a u kojoj je smrtno stradalo 5 rudara, potvrdio je danas u izjavi za RTV Zenica glavni rudarski inspektor Nuraga Duranović.

Prema njegovim riječima radi se o obimnoj dokumentaciji u tri knjige.

Prva knjiga su grafički prilozi, druga izjave učesnika nemilog događaja, a treća zapisnik i mišljenje. U tom Izvještaju priloženo je i rješenje kojim se zabranjuje rad u dijelu jame gdje je došlo do nesreće, napomenuo je Duranović.

Pri tome je istakao da ne želi ništa dodatno komentarisati a naredni potezi su na Tužilaštvu da li će ili ne pokrenuti neki postupak. Stručna saradnica Kantonalnog tužilaštva Zenica, Azra Isaković je potvrdila da je ove sedmice u ovoj instituciji zaprimljen nalaz i mišljenje tima rudarskih inspektora.

-Obzirom da su nalazi i mišljenje, te druga prikupljena dokumentacija izuzetno obimna, u toku je pregled i analiza istih, nakon čega će se Tužilaštvo opredjelitit u pogledu poduzimanja daljnjih radnji, kazala je Isaković. 

RTVZE

Podijelite članak