Portal 072info

Nastavljena hapšenja u BiH u vezi izbornih krađa: U pritvoru već 7 osumnjičenih

hapsenje ilustracija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH produžen pritvor sedmorici osumnjičenih za izborne zloupotrebe, među kojima i trojici skupštinskih zastupnika, Tužilaštvo će predložiti da se bez odlaganja pritvore još dvojica osumnjičenih.

Pritvor za E.S. i S.P., koji su jučer uhapšeni zbog sumnje na udruživanje radi počinjenja krivičnog djela povrede slobode odlučivanja birača, bit će predložen zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo i da bi uticajem na svjedoke mogli ometati krivični postupak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pod nadzorom ovog tužilaštva, Policija Brčko distrikta BiH jučer je realizovala operativnu akciju kodnog naziva Glasač, u okviru koje je nakon niza zajedinički sprovedenih istražnih aktivnosti, slobode lišila lica E.S. i S.P., obojica iz Brčkog.

Sumnja se da su oni kandidatu s liste jedne političke partije za predstojeće lokalne izbore ponudili više stotina glasova, koje bi mu osigurali za novac tako da im dio novca isplati odmah, a ostatak poslije izvršenog glasanja na dogovoreni način.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Oni su danas uz izvještaj predati u nadležnost Tužilaštva, gdje su ispitani u svojstvu osumnjičenih za krivično djelo Udruživanje radi počinjenja krivičnog djela (iz člana 334 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) u vezi sa krivičnim djelom Povreda slobode odlučivanja birača (iz člana 192 stav 1 Krivičnog zakona).

Nakon ispitivanja, Tužilaštvo je naredilo njihovo daljnje 24-časovno zadržavanje u okviru kojeg će Osnovnom sudu Distrikta predložiti da im odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo i da bi uticajem na svjedoke mogli ometati krivični postupak

U saradnji s Policijom, Tužilaštvo Distrikta će nastaviti s otkrivanjem i gonjenjem počinilaca krivičnih djela iz date oblasti i na dan održavanja lokalnih izbora, 15. novembra, kako bi iz ugla svoje nadležnosti zaštitilo zakonitost, pravilnost i integritet izbornog procesa”, naveli su iz Tužilaštva Brčko ditrikta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 80
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME