Nastavnica imala spolni odnos s maloljetnom učenicom, muž je prijavio direktoru kada je saznao

Profesorica muzičkog u jednoj srednjoj školi u Pensilvaniji Olivia Orc (Ortz) uhapšena je jer je imala spolne odnose sa 17-godišnjom učenicom.

Njen muž Kodi (Cody) prijavio ju je nadležnim vlastima nakon što je, po povratku s putovanja s Floride, otkrio njihovu razmjenu poruka. Kodi je prijavio svoju suprugu direktoru škole, nakon čega je ona suspendovana 9. maja, a četiri dana kasnije izdat je nalog za njeno hapšenje.

Uz pomoć njenog muža istražitelji su pronašli više od stotinu inkriminirajućih poruka razmjenjenih s učenicom. Daily Mail prenosi kako u kaznenoj prijavi piše da su njih dvije imale posebnu riječ koje su koristile ukoliko nešto pođe po krivom.  

Tinejdžerka je policiji priznala da je mnogo puta bila u kući svoje profesorice dok je njen muž bio na putovanjima, te je znala ostajati preko noći i imati spolni odnos s nastavnicom. Rekla je da je nastavila komunicirati s Olivijom i nakon njenog hapšenja, dodavši kako su zaljubljene i da trebaju jedna drugoj biti podrška, prenosi Daily Mail.