Nastavnik (43) optužen za iskorištavanje učenica, pojedine bile mlađe od 15 godina

Nastavnik (43) optužen za iskorištavanje učenica, pojedine bile mlađe od 15 godina

Općinsko državno tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjeg nastavnika koji je godinama seksualno iskorištavao učenice, piše Index.

Neke žrtve bile su mlađe od 15 godina. U dva navrata imao je spolni odnos s učenicama, a kako bi ih podčinio iskoristio je svoj položaj koji je imao u školi. Jednom je počinio bludne radnje, dok je ukupno optužen za devet krivičnih djela.

– Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. oktobra 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjena dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 6. u vezi st. 2. Kaznenog zakona/11, četiri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina iz čl. 159. st. 1. KZ-a/11, dva kaznena djela spolnog odnošaja zlouporabom položaja iz čl. 191. st. 2. KZ-a/97 i jednog kaznenog djela bludne radnje iz čl. 155. st. 3. KZ/11.

Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je počinio navedena krivična djela od 2011. do 2016. godine u Varaždinu i Puli, kao zaposlenik jedne obrazovne ustanove na štetu polaznica te ustanove.

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva iz optužnice i produžilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Međutim, vijeće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenika, ukinulo istražni zatvor i odredilo okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja žrtvama, zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njima i zabrane obavljanja poslova nastavnika, objavilo je općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica