Portal 072info

NASTAVNIK DOBROG SRCA: Svojoj učenici sa posebnim potrebama spasio život!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2alyaDa je obrazovanje važno i da neki nastavnici ostave dubok trag u našim životima već su poznate činjenice. Međutim, ovaj nastavnik otišao je korak dalje i svojoj učenici spasio život, iako zna da tim činom može ugroziti svoje zdravlje.

Nastavnik je spasio život teško bolesnoj učinici donirajući joj bubreg.

Ray Coe (53) spasio je Alyu Ahmed Ali (13) nakon što je doznao da očajnički treba donatora. Alya iz Londona, patila je od zatajanja bubrega. Ona također ima hydrocephalus, vodu u mozgu, zbog čega ima ozbiljnih poteškoća u učenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Aylina zanrinuta majka rekla je nastavniku da će djevojčica biti odsutna iz škole jer mora na dijalizu bubrega. Zabrinuti Ray, koordinator za obrazovanje učenika sa posebnim potrebama, pitao je šta može učiniti da pomogne.

– Pitao sam mogu li ja biti donator. Znao sam tačno šta to znači, znao sam šta radim. Kada smo rekli Alyi njeno lice se ozarilo. Kad god pomislim na to, oči mi se napune suzama. Njeni roditelji smatraju da sam joj spasio život, sada sam kao član porodice – kaže.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oboje su uradili nalaze krvi koji su pokazali da se podudaraju iako nisu rodbina. Uspješna transpantacija obavljena je u februaru. Alya i nastavnik Ray se oporavljaju i nadaju se skorom povratku u školu.

Alyin otac Ahmed nazvao je nastavnika herojem i spasteljem: “Ray je dao Alyi mnogo više od dara života. On je nevjerovatan čovjek, mnogo mu dugujemo”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

doznajemo.com

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME