NASTAVNIK DOBROG SRCA: Svojoj učenici sa posebnim potrebama spasio život!


2alyaDa je obrazovanje važno i da neki nastavnici ostave dubok trag u našim životima već su poznate činjenice. Međutim, ovaj nastavnik otišao je korak dalje i svojoj učenici spasio život, iako zna da tim činom može ugroziti svoje zdravlje.

Nastavnik je spasio život teško bolesnoj učinici donirajući joj bubreg.

Ray Coe (53) spasio je Alyu Ahmed Ali (13) nakon što je doznao da očajnički treba donatora. Alya iz Londona, patila je od zatajanja bubrega. Ona također ima hydrocephalus, vodu u mozgu, zbog čega ima ozbiljnih poteškoća u učenju.

Aylina zanrinuta majka rekla je nastavniku da će djevojčica biti odsutna iz škole jer mora na dijalizu bubrega. Zabrinuti Ray, koordinator za obrazovanje učenika sa posebnim potrebama, pitao je šta može učiniti da pomogne.

– Pitao sam mogu li ja biti donator. Znao sam tačno šta to znači, znao sam šta radim. Kada smo rekli Alyi njeno lice se ozarilo. Kad god pomislim na to, oči mi se napune suzama. Njeni roditelji smatraju da sam joj spasio život, sada sam kao član porodice – kaže.

Oboje su uradili nalaze krvi koji su pokazali da se podudaraju iako nisu rodbina. Uspješna transpantacija obavljena je u februaru. Alya i nastavnik Ray se oporavljaju i nadaju se skorom povratku u školu.

Alyin otac Ahmed nazvao je nastavnika herojem i spasteljem: “Ray je dao Alyi mnogo više od dara života. On je nevjerovatan čovjek, mnogo mu dugujemo”.

doznajemo.com

Prethodni članak3-GODIŠNJU DJEVOJČICU SPASIO FACEBOOK: Njena majka objavila sliku, a onda od prijatelja dobila šokantnu informaciju
Sljedeći članakPJEVAČ AMIR KAZIĆ LEO POVRIJEĐEN: Doživio nesreću igrajući fudbal, napuklo mu rebro i ozlijeđeno koljeno