Nastavnik iz BiH prijeti novinarima: “Budi sretan što si se dosad nanosao glave”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Damir Vukelić, pomoćnik direktora u OŠ Branko Radičević u Banjoj Luci i nastavnik engleskog u istoimenoj školi nastavio je prijetiti novinarima u našoj zemlji. I danas je nastavio s grotesknim porukama koje je uputio uredniku magazina Buka Aleksandru Trifunoviću.

U jednom od tekstova nakon napada na imovinu na kolegu novinara Nikolu Moraču i Trifunovića, koji je objavljen pod naslovom “Trifunović: Uznemiren sam i brinem za svoju porodicu”, Vukelić je napisao skoro pa identičnu indirektnu prijetnju od ranije:

“Čuj, uznemiren. Budi srećan što si dosad se nanosao 

Da li ovakve osobe uopšte trebaju biti u blizini škole, a kamoli biti pomoćnici direktora i predavači djeci u osnovnoj školi? Pogotovo, što istu školu pohađa i sin od jednog od napadnutih novinara i da li će napokon neko konkretno reagovati osim što će im očigledne metafore biti nedolična ponašanja?

Na kraju, kada stvarno neko ne bude “nosio” glavu, biće prekasno za bilo kakvu reakciju, upozoravaju kolege iz Srpskainfo.

Ovu prijetnju je, Vukelić, napisao isti dan kada i onu da se novinari trebaju paziti kada hodaju sami po noći.

Jedina reakcija je bila od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS, ali štura, bez konkretnog odgovora na pitanje da li će Damir Vukelić biti kažnjen za indirektne prijetnje.

Neven Stanić, generalni sekretar Ujedinjene Srpske rekao je da osuđuje bilo kakve napade i prijetnje na novinare i medijske radnike. Na pitanje, ko je postavio Vukelića na mjesto pomoćnika direktora, odgovara da ne zna. Direktor OŠ Branko Radičević Siniša Rendić je član Ujedinjene Srpske, koji je nakon prvog razgovora i potvrđivanja informacija da je Vukelić pomoćnik direktora istoimene škole, nedostupan i ne odgovara na naše upite.

Dodajmo i da su prve prijetnje prijavljene tamošnjem tužilaštvu, međutim dežurni tužilac u Banjoj Luci ovdje ne vidi elemente krivičnog djela, odnosno, prijetnju…