Nataša Bekvalac: Od Raste sam dobila najljepši kompliment!

873x400 3

Nakon tri braka i mnogo iskustva, lijepa pjevačica je slobodna, ali i dalje vjeruje u ljubav uprkos svemu što joj se desilo. Najveći pokretač u životu su joj kćerke Hana i Katja, porodica i posao s kojim se bavi. I upravo zbog pauze koje je imala tokom prošle godine, pjevačica priznaje da je imala krize, ali sada ne skida osmijeh i uživa pred publikom.

Kada nastupate da li iz daleka možete da uočite dobrog frajera?

– Iz daleka se jasnije vide stvari. Sve ono što se dešava na maloj distanci uglavnom zna da ti pomuti razum, srce i mozak, pa stvoriš sliku koja nije realna. Ali samo kada se izmijestiš, a ne mora ni previše iz daleka onda se odmah vidi kristalnije. Tako da primijetim sve.

Tada dozvolite da vam priđu muškarci ili vi to prvi uradite? Dobacite neku opasku?

– Generalno ne izlazim. A, kada su nastupi u pitanju, ne miješam posao i zadovoljstvo.

Koliko ste se puta osjetili kao ljepotica?

– Ne doživljavam sebe kao takvu… Lijepa je ta slika, ali mi se mnogo više sviđa onaj kompliment kasnije koji je Rasta napisao, a glasi: “Ona nije pjevačica, ona nije izvođač, ona je žena ratnik”. To je možda jedan od najlepših komplimenata koji sam kao žena i umjetnik u životu dobila.

Da li ćete opet obući vjenčanicu?

– Ne mora vjenčanica samo na vjenčanju. Moj posao me odvodi na prelijepe destinacije, upoznaje sa prelijepim ljudima, sa divnim dizajnerima i bijela boja je generalno zastupljena u mom estetskom predstavljanju.

Znači brak i vjenčanicu ne planirate?

– Ništa ne planiram, a po najmanje vjenčanje.

Godinu dana niste nastupali, kao i većina vaših kolega. Koliko su vam nastupi nedostajali?

– Sve vrijeme mi je moj posao nedostajao. Ovo nije običan posao. To je posao koji mi je najveća ljubav, pored naravno moje djece. U jednom momentu sam osjećala da kopnim, da venem, koliko mi je ta energija bila potrebna za život. Mislim da bih teško funkcionisala da ne radim svoj posao. Ne mogu sebe da zamislim, a da nisam muzičar.