I NATO SE „POPEO“ NA PRIMIDE U VISOKOM: Šef NATO-a nije mogao vjerovati šta vidi!

Podijelite vijest

piramidasunca

U posjet arheološkim lokacijama u Visokom, na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, u petak, 25. aprila, došao je komandant NATO snaga u Bosni i Hercegovini, američki general Merle D. Hart. U njegovoj pratnji je bilo 25 oficira Štaba NATO-a u BiH.

Prije dolaska u Sarajevo 2013. godine general Hart je pratio vijesti o otkriću bosanskih piramida i želja mu je bila da izbliza upozna arheološke lokacije koje je do sada samo prelijetao helikopterom. Prilikom susreta sa svojim domaćinom voditeljem projekta istraživanja bosanskih piramida dr. Semirom Osmanagićem, general Hart mu je rekao:

„Prateći izvještaje zaključio sam da ste otkrićem bosanskih piramida mnogima stali na žulj!“

Tokom petosatnog obilaska lokacija dr. Osmanagić je prisutnima pokazao 700 metara prahistorijskih tunela i prostorija koji su postali svjetski poznati po svojim naučnim, energetskim, spiritualnim i ljekovitim aspektima.

Nakon obilaska Vidikovca, delegacija se zaputila na arheološke sonde na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca na kojima je dr. Osmanagić govorio o izuzetnoj kvaliteti betonskih blokova koji prekrivaju piramidu, ali i o svrsi piramide kao složene energetske mašine.

General Hart je sa dr. Osmanagićem našao niz zajedničkih tema: od življenja u Teksasu, noćnih letova helikoptera NATO iznad Bosanske piramide Sunca, do drevnih tehnologija i besplatne energije oličene u radovima Nikole Tesle.

U izjavi za medije general Hart je istakao kako je impresioniran dosada urađenim poslom na lokaciji bosanskih piramida te da je iznenađen pozitivnom energijom piramida. Zaželio je uspjeh Fondaciji i njenom osnivaču u daljnjem radu.

Depo.ba